Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, θα διεξαχθεί για 2η φορά στο Διδυμότειχο, ο «Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου», τον οποίο συνδιοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Ευγενίδειο του Δήμου Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Δ’Σώμα Στρατού. Ο αγώνας διεξάγεται στο ΠΛΑΙΣΙΟ των εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2017» και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ

  • 10 χιλιόμετρα «Γύρος του Κάστρου» (από 19 ετών)
  • 5 χιλιόμετρα «Γύρος του Κάστρου» (από 13 ετών)
  • 900 μέτρα «Παιδικός» (ηλικίες 9 με 12 ετών)
  • 400 μέτρα «Παιδικός Ειδικού Σχολείου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ώρα εκκίνησης των Αγώνα 10 χλμ: 18:00 (Δημ. Στάδιο Διδ/χου)

Ώρα εκκίνησης Αγώνα Παιδιών AMEA (400 μέτρα): 18:15 (Δημ. Στάδιο Διδ/χου)

Ώρα εκκίνησης Αγώνα Παιδιών (900 μέτρα): 18:20 (XVI M/K Μεραρχία)

Ώρα εκκίνησης των Αγώνα 5 χλμ: 19:00 (Δημ. Στάδιο Διδ/χου)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από 2 Μαίου στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ, στις Λέσχες Αξιωματικών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://agoneskastrou.mycoach.gr/.

Για την εγγραφή απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής έντυπης ή ηλεκτρονικής αίτησης, που μπορείτε να προμηθευθείτε και να καταθέσετε καθημερινά από τις 2 Μαΐου 2016:

  • στο «Ευγενίδειο» Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου (09:00 έως 13:00)
  • τις Λέσχες Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας (11:00 έως 13:00, 18:00 έως 20:30)
  • στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://agoneskastrou.mycoach.gr/.

Όσοι εγγραφούν έως την Τετάρτη 24 Μαίου, ο αριθμός τους θα αναγράφει και το επίθετο τους.

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών μπορεί να γίνει και μέχρι μισή ώρα πριν από την έναρξη των Αγώνων, από τη Γραμματεία στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

Τηλέφωνα για Πληροφορίες: 2553 351354 κ’ 2553 351355 2553 046494 κ’ 2553 046108

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους Αγώνες είναι Δωρεάν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οι συμμετέχοντες και οι παριστάμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα μεγάλης διάρκειας κατά την ημέρα του αγώνα σε διαμορφωμένο χώρο εντός του γηπέδου, τα οποία θα αποδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στην Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

ENHMEΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα δηλώσουν το email τους στην έντυπη ή ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, θα λάβουν ηλεκτρονική ενημέρωση για την επιβεβαίωση της εγγραφής τους.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΛΟΙΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Όλοι όσοι εγγραφούν μπορούν να παίρνουν τον φάκελο του αγώνα (με αριθμό και οδηγίες) το Σάββατο 27/5 (10.00-13.00 & 17.00-20.00) από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου. Φάκελοι του αγώνα θα δοθούν και από την Γραμματεία του αγώνα, μία ώρα πριν την εκκίνηση. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) για την επιβεβαίωση της εγγραφής, και της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ). Για τον δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή, το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία απλή φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα και αντίγραφο του email με την επιβεβαίωση της εγγραφής.

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει φάκελο που περιλαμβάνει (ισχύει για τους συμμετέχοντες στους αγώνες 5χλμ & 10χλμ): Τον αριθμό συμμετοχής του Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής Αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής για την τσάντα του δρομέα Χάρτη διαδρομής με τις Τεχνικές ΟΔΗΓΙΕΣ του αγώνα ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ MIA ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Αγαπητοί Δρομείς, Για να απολαύσετε πραγματικά τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε κάποιον από τους «ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα έτσι ώστε να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο.

Ως Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων είμαστε οργανωτικά και ηθικά, υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συμμετέχοντες στα παρακάτω σημεία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πως, είτε έχουν κάνει ιατρικό CHECK up, ιδιαίτερα καρδιολογικό, είτε όχι, είτε υπάρχει προηγούμενο πάσης φύσεως ιατρικό πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη συμμετοχής ή μη βαραίνει αποκλειστικά τον συμμετέχοντα ‐ δρομέα.

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες 5 χλμ και 10 χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Αγώνας Παιδιών απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-13 ετών (μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α΄Γυμνασίου).

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Οι Αγώνες 5 χλμ και 10 χλμ θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα και θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή οι δρομείς για τους Αγώνες 10 χλμ στις 17:30, των 5 χλμ στις 18:30 και οι δρομείς του Αγώνα Παιδιών στις 17:45.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (για τους Αγώνες 5 χλμ και 10 χλμ)

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

1. Τον Αριθμό Συμμετοχής σας

2. Τις παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής σας

3. Τσάντα για τα ρούχα, με τον χάρτινο αυτοκόλλητο του αριθμού σας κολλημένο πάνω της

• Για τον Αγώνα Παιδιών δεν υπάρχει παράδοση Τσάντας για τα ρούχα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στην Τσάντα θα πρέπει να φαίνεται ευκρινώς κολλημένος (στο σημείο που υποδεικνύεται) ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα αυτή θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχει παραδοθεί 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει, στους χώρους που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή κοντά στην Εκκίνηση/Τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου. Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της Τσάντας του κάθε δρομέα αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης)

Το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και ευ αγωνίζεσθαι, να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα 5 χλμ και 10 χλμ στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, καθώς και περίπου στη μέση της διαδρομής, στα 2,5 χλμ (Αγία Μαρίνα).

Στον Αγώνα Παιδιών, εμφιαλωμένο νερό θα παρέχεται στον Τερματισμό.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Δημοτικές Τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί των IAAF/AIMS και του ΣΕΓΑΣ για τους Αγώνες Δρόμου. Οι κριτές και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς Αριθμό Συμμετοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις των εθελοντών.

Στους δρομείς παρέχεται εμφιαλωμένο νερό. Οι δρομείς παραλαμβάνουν την Τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο όπου την παρέδωσαν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα (κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των Αγώνων 5 χλμ & 10 χλμ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΟ – ΣΤΑΘΜΟ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: MED, WC, Νερό

2,5χλμ - 5χλμ - 7,5 χλμ: Νερό

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: MED, WC, Νερό, Μπανάνες, Ισοτονικά

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Όλοι όσοι εγγραφούν μπορούν να παίρνουν τον φάκελο του αγώνα (με αριθμό και οδηγίες) το Σάββατο 27/5 (10.00-13.00 & 17.00-20.00) από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου. Φάκελοι του αγώνα θα δοθούν και από την Γραμματεία του αγώνα, μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Για τις ομαδικές εγγραφές μπορεί εκτός από τα παιδιά να παραλαμβάνει τους αριθμούς και ένας μόνο εκπρόσωπος του σχολείου, σωματείου κ.λ.π.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 18:45

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η εκκίνηση της Παιδικής Διαδρομής 900 μ. θα γίνει από την Κεντρική Πύλη της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» επί της οδού Νίκης και θα ακολουθήσει το δρομολόγιο: Νίκης – στροφή δεξιά στην οδό Δανιηλίου – 5ο Δημοτικό Σχολείο – στροφή αριστερά στην οδό Ορεστιάδος - 25ης Μαΐου και Τερματισμός στην αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κεντρική Πύλη της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» επί της οδού Νίκης.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Τα συμμετέχοντα παιδιά μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο συγκέντρωσης πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο συγκέντρωσης 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 18.00. Εκεί θα τα παραλάβουν εθελοντές της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ:

Σε όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό θα τους δοθεί το ΜΕΤΑΛΛΙΟ τους και εμφιαλωμένο νερό.

Από το σημείο αυτό θα τα παραλάβουν και οι γονείς τους.

Σας Ευχόμαστε καλή επιτυχία!